WEL GOEDE HONING GEBRUIKEN!

Product 10 van 24

11 FEBRUARY KNOFLOOKHONING

knoflook honing

Gefermenteerde knoflook honing is heerlijk en makkelijk om thuis te maken. 
Knoflook en honing verbeteren het lichamelijke afweersysteem en werken goed samen om je immuunsysteen te ondersteunen.
Deze krachtige booster moet je wel een maandje laten fermenteren, maar het is het wachten waard. Met de tijd worden de smaken nog dieper.
Eet sochtens een lepeltje op een lege maag als je snotterig bent om sneller beter te worden!
Gebruik het voor de krachtige smaak om je marinades en vinaigrettes te pimpen, en pak het erbij als je gaat bbq'en!
 

Benodigdheden:

  • Weckpot 800 ml
  • Snijplank
  • Scherp mes (en misschien pleisters)

Ingrediënten:

  • 1 bol verse knoflook, dus geen droge meuk! 
  • Honing! Rauw, dus ongepasteuriseerd. Haal goede, lokale honing van een imker die goed voor de bijen zorgt. Dus geen gemengd suikerwater troep uit de supermarkt. Je vindt goede honing op kraampjes op de markt! Als de honing ongepasteuriseerd is zit deze vol met wilde gisten die helpen met de fermentatie. 

Belangrijk:

  • Schone werkplek
  • Eerst je handen goed wassen, daarna niet bang zijn om je handen vies te maken.
  • Maak de fermentatiepot goed schoon!

Hoe maak jij knoflookhoning?

1. Haal het buitenste velletje van de knoflook af, snij daarna de hele bol op. 
Ja, je kan ook de steel gebruiken!

2. Doe de knoflook in de pot. Je wilt er zo veel in hebben dat de pot ongeveer halfvol zit. 

3. Je kan er kruiden in doen, bedenk hier, less is more. 

4. Doe de pot dicht en draai de pot een paar keer om zodat de honing goed mengt. Als het goed gemengd is kan je meer honing toevoegen tot de pot voor zo'n 80% gevuld is. 

5. Even wat lieve woordjes zeggen tegen je nieuwe fermentatie project. 

6. Fermenteren! Zet de pot op een warme plek (18-25graden), uit het zonlicht. Het fermentatieproces kan nu beginnen. De eerste twee weken zie je kleine belletjes verschijnen, dit is koolzuurgas. Zorg dat dit kan ontsnappen door de pot om de paar dagen even open te doen. 

Hoe lang is dit houdbaar? Nou, oneindig. Als je er goed voor zorgt, zorgt de knoflookhoning ook goed voor jou. Zet de pot na de fermentatie op een donkere plek, en geniet er van tot de pot leeg is. 

 

 

 

Bronnen:
https://www.lekkerhoning.nl/honing-en-knoflook/

Overzicht
© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel