Beter wordt het biet
24 Bieten carpaccio
bieten carpaccio
💚Deze gefermenteerde plantaardige versie van carpaccio is hard to biet! 💚
Dit is hoe je dit makkelijke, gezonde en vooral super lekkere (voor)gerecht maakt!
Benodigdheden:
- Mandoline
- Snijplank
- Mes🔪
- Handschoenen
- Mengbak
- Koolblad🥬
- 800ml Weckpot
Ingrediënten voor 650gr:
- 600gr Bieten (vers van het land)
- 2 Stuks Steranijs
- 5gr Roze peperkorrels
- 12-13gr zeezout (goede kwali)🧂
HANDSCHOENEN AAN EN GAAN!
1 Weeg, was en leg alle ingrediënten klaar.
2 Haal de kontjes van de bieten en snijd ze vervolgens dun met de mandoline. (SCHIL EROP LATEN!)
3 Doe je dungesneden bieten in de mengbak.
4 Gooi het zout erbij en kneden maar!
5 Als je genoeg vocht in je mengbak hebt staan doe je de kruiden erbij.
6 Nu is het tijd om de pot te vullen. (Doe dit in 3 lagen en duw elke laag goed aan zodat alle luchtbellen eruit zijn!)
7 Nu je de pot gevuld hebt wil je deze afdekken met een koolblad. Duw m aan zodat ook het koolblad onder het vocht komt te staan.
8 Maak je pot schoon met een schoon doekje en dan kan je m dicht doen.
9 FERMENTATIE TIJD!
Zet de pot op een donkere warme plek en burp/ontlucht deze elke dag voor minstens 5 dagen.
(OF CHECK DE KIMCHIDO VIDEO VOOR DE TRUC MET HET ELASTIEKJE)
10 Proeven! Blij met de smaak? Zet m koel in de koelekast. Nog niet helemaal jouw smaak? Herhaal stap 9 tot je jouw intens lekkere carpaccio niet meer kan weerstaan.
Geef je eigen draai aan dit gerecht door te variëren met de kruiden die je erin stopt. Maar vergeet de regel over kruiden niet. LESS IS MORE!