Rijstloempia's met Sexy Sauerkraut

Dit is een van onze favoriete gerechten om klaar te maken als 'fingerfood', een veganistische rijstloempia met onze Sexy Sauerkraut. Elk ingredient zelf is al lekker om mee te werken, dus zorg dat je niet alles op-eet voordat je de loempia's gaat vauwen.

【┘】15-20 min 



   Ingrediënten voor 7 personen                                                                                       Voor de dipsaus:⠀

  • 2 Eetlepels vegan pindakaas
  • 5 Eetlepels sojasaus⠀
  • 1 Verse mango⠀
  • Snuf gochugaruvlokken
  • 1 Pak rijstvellen⠀
  • 1 Rode peper⠀
  • 1 Knoflookteentje⠀
  • 1 Halve bloemkool⠀
  • 1 Halve courgette⠀
  • 1 Avocado
  • 1 Gesneden repen mango⠀
  • 2 Eetlepels ketjap manis⠀
  • 1 Theelepel gochugaru vlokken
  • Kwart rode kool
  • Gesneden bosuien
  • Pot Sexysauerkraut


How to make it?

  1.  Snijd de bloemkool in stukjes. Marineer de bloemkool in de pan met beetje olie, 2 eetlepel Manis ketjap, 1 theelepel chilivlokken, 1 teentje gesneden knoflook en gesneden bosuien.
  2. Laat voorzichtig de marinade in de pan en laat ze nog 5 minuten in de pan liggen en laat ze afkoelen.⠀
  3. Snij intussen alle groenten in lange dunne reepjes en bak deze kort op hoog vuur. Haal alles uit de koekenpan.⠀
  4. Bak nu de rode kool of witte kool een minuutje op hoog vuur met een uitgeperst knoflookteentje, rode peper en een snuf zout.⠀
  5. Doe kokend water in een grote schaal waar de rijstvellen goed in passen. Leg er een rijstvel in en laat in ongeveer 10 seconden weken. Leg het vel dan voorzichtig op een snijplank en beleg het met de gebakken witte kool of rode kool, de groenten en rode peper. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol het strak op. Herhaal dit met de rest van de vellen tot de ingrediënten op zijn.⠀
  6. Maak dan in de foodprocessor of blender de dipsaus. Proef en breng zo nodig extra op smaak met zout en peper. Warm de dipsaus heel kort op in een pannetje om het lauwwarm te krijgen en voeg op het laatst een snufje chilli vlokken toe. En eet smakelijk!

 

Koop hem hier! ↡

 

© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel